Technologiën

Hauck Heat Treatment heeft behandelingsfaciliteiten in strategische locaties in Europe waarmee wij alle typen warmtebehandelingen uitvoeren. Onze vestigingen zijn nauw verbonden op het gebied van logistiek wat betekent dat alle processen voor u beschikbaar zijn zelfs als een specifiek proces niet uitgevoerd wordt in de voor u dichtstbijzonde Hauck Heat Treatment locatie.

Hauck Heat Treatment Nederland is in staat om alle standaard warmtebehandelingsprocessen in vacuüm, gas en lucht uit te voeren.

Naast de u ongetwijfeld bekende processen voeren wij tevens een heel aantal unieke behandelingen uit zoals Stainihard, Nitrotec en HD Brazing. Elk van deze processen verbetert het materiaal of een component en heeft doorgaans een specifieke toepassing in bijvoorbeeld een markt als automobiel of lucht- en ruimtevaart.

In onderstaand overzicht kunt u een proces selecteren en een omschrijving lezen.

Thermische processen

Technologie

Harden

Harden is het verwarmen en vervolgens afkoelen van staal met een zodanige snelheid dat er een aanzienlijke toename van de hardheid plaatsvindt, enkel aan het oppervlak of overal. In de meeste gevallen vindt harden plaats in combinatie met de daaropvolgende herverwarming, het uitgloeien.

 

Lees meer →
Technologie

Diepkoelen

Sub-Zero behandelingen zijn processen waarbij de producten behandeld worden op een temperatuur onder nul graden Celcius. De behandeling is vaak een toegevoegde stap in het hardingsproces zijn met als doel het bereiken van optimale resultaten in hardheid en materiaalstructuur of kan onderdeel zijn van een verouderingsproces.

Lees meer →
Technologie

Gloeien

Gloeien heeft tot doel het beinvloeden van de materiaalstructuur of het reduceren van interne spanningen. Deze processen worden uitgevoerd tot ongeveer 1150 ° C.

Lees meer →

Thermochemische processen

Technologie

Carboneren / Carbonitreren

Carboneren en carbonitreren zijn thermochemische processen. Gedurende deze processen wordt de rand van het werkstuk verrijkt met koolstof om de mechanische eigenschappen van de buitenste laag van het werkstuk te verbeteren. ‘Case’-harden gebeurt doorgaans aan de hand van drie stappen.

Lees meer →
Technologie

Nitreren / nitrocarboneren

Alle nitreer en nitrocarboneerprocessen van de HAUCK Group hebben de NITAI® aanduiding. Nitreren en nitrocarboneren verbeterd de mechanische eigenschappen van de oppervlaktelaag van het component.

Lees meer →
Technologie

Nitrotec®

Nitrotec® is een wereldwijd handelsmerk voor een oppervlaktebehandelingsproces voor de behandeling van stalen en ijzer dat uitgevoerd wordt in een temperatuur tussen 590 -740°C door middel van een atmosfeer met gasvormig stikstof.

Lees meer →
Technologie

Stainihard®

Stainihard® NC is een proces voor het harden van het oppervlak van (austenitisch en duplex) roestvrij staal zonder dat dit een negatief effect op de corrosiebestendigheid heeft. In sommige gevallen verbetert deze zelfs.

Lees meer →

Solderen

Technologie

Hoge Temperatuur / Vacuumsolderen

HD Brazing® is een door Hauck Heat Treatment Eindhoven ontwikkeld procedé op het gebied van hoogtemperatuur vacuumsolderen. Dit is een geavanceerde vorm van solderen en wordt, zoals de naam al weergeeft, uitgevoerd op hoge temperaturen (>800ºC) in een beschermende atmosfeer (vacuümoven).

Lees meer →
Technologie

Aluminium Solderen

Het solderen van aluminium is een complex proces. Bij Hauck Heat Treatment kunnen we diverse oplossingen bieden voor specifieke toepassingen.

Lees meer →
Technologie

Bandoven Solderen

Belt Furnace Brazing is een kostenefficiënt en continu proces dat gelijktijdig soldeerverbindingen toepast bij relatief hoge volumes aan componenten.

Lees meer →

Dunne laag processen

Technologie

Physical Vapour Deposition (PVD)

Vapour Deposition is de Engelse term voor oppervlaktebehandeling door middel van damp. Deze damp kan geproduceerd worden door chemische reacties (CVD) of fysieke reacties (PVD). Chemische reacties vinden op hoge temperaturen plaats (vanaf 800 °C). Fysieke reacties ontstaan uit een plasma, wat betekent dat door middel van deze reacties op zeer lage temperaturen (beginnend bij kamertemperatuur) lagen aangebracht kunnen worden. PVD kan, naast metaal, ook aangebracht worden op glas, keramiek en plastic.

Lees meer →
Technologie

Chemical Vapour Deposition (CVD)

Vapour Deposition is de Engelse term voor oppervlaktebehandeling door middel van damp. Deze damp kan geproduceerd worden door chemische reacties (CVD) of fysieke reacties (PVD). Chemische reacties vinden op hoge temperaturen plaats (vanaf 800 °C).

Lees meer →
Meer informatie?
Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen contact met u op.