Physical Vapour Deposition (PVD)

Vapour Deposition is de Engelse term voor oppervlaktebehandeling door middel van damp. Deze damp kan geproduceerd worden door chemische reacties (CVD) of fysieke reacties (PVD). Chemische reacties vinden op hoge temperaturen plaats (vanaf 800 °C). Fysieke reacties ontstaan uit een plasma, wat betekent dat door middel van deze reacties op zeer lage temperaturen (beginnend bij kamertemperatuur) lagen aangebracht kunnen worden. PVD kan, naast metaal, ook aangebracht worden op glas, keramiek en plastic.

Physical Vapour Deposition (PVD)

De gangbare coatingdikte van een PVD-laag loopt van enkele nanometers tot 6μm. De mogelijkheden van het toepassen van coatings zijn eindeloos en afhankelijk van de eigenschappen die u toe wil voegen aan het basismariaal. Metallic coatings kunnen toegepast worden die, bijvoorbeeld, de elektrische geleiding vergroten, de corrosie eigenschappen verbeteren of gebruikt worden voor (optische) reflectie. Keramische coatings kunnen de slijtvastheid verbeteren of optische eigenschappen aan materialen toevoegen. Bovendien zijn deze lagen perfect te combineren met gegalvaniserde basismaterialen waardoor combinaties ontstaan die excelleren in slijtvastheid gecombineerd met corrosiebestendigheid.

Beschikbare PVD technieken in Nederland

Magnetron Sputtering

  • Diverse coatings-op-maat mogelijk
  • Mogelijkheid tot het coaten van plastics
  • Inner Diameter coating mogelijk

Hauck Heat Treatment is een specialist op het gebied van het toepassen van klantspecifieke coatings op componenten en heeft vele jaren ervaring hiermee. Het belevert zeer veeleisende industriën zoals de semiconductor industrie en de lucht- en ruimtevaart. Dit maakt Hauck Heat Treatment de competente partner die u uitgebreid kan adviseren op gebied van coating en applicatie.

Meer informatie?
Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen contact met u op.