Nitrotec®

Nitrotec® is een wereldwijd handelsmerk voor een oppervlaktebehandelingsproces voor de behandeling van stalen en ijzer dat uitgevoerd wordt in een temperatuur tussen 590 -740°C door middel van een atmosfeer met gasvormig stikstof.

De behandelingen ontwikkellen lagen van ijzer (carbo) nitride oppervlakteverbindingen tussen 5 en 50 µm dik, ondersteund door een stikstoof/koolstof rijke verspreidingszone in het substraat.

Door te kiezen voor een bepaalde behandelingstemperatuur, tijd en stikstof potentieel van de atmosfeer wordt de structuur, samenstelling en hardheid van de samengestelde laag en de onderliggende verspeidingszone gecontroleerd. Een innovatie oxidatietechniek, gecombineerd met speciaal geformuleerde waterige blusmiddellen en organische afdichtmiddel worden afhankelijk van de technische eisen van een specifieke applicatie geincorporeerd.

Het Nitrotec® proces wordt gebruikt om de oppervlakte en krachtkenmerken van bepaalde koolstof en laaggelegeerde staalsoorten te verbeteren. Slijtvastheid, verbeterde moeheidsprestaties en uitstekende corrosiebestendigheid zijn enkele door deze moderne oppervlaktebehandeling verleende eigenschappen. Deze prestatieverbeteringen kunnen de fabricagekosten en materiaalkosten van componenten drastisch reduceren, een feit dat de automive industrie herhaaldelijk bewijst in haar geperste delen.

Voor meer informatie bezoekt u de afzonderlijke Nitrotec® website op: Nitrotec.eu

Meer informatie?
Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen contact met u op.