Hoge Temperatuur / Vacuumsolderen

HD Brazing® is een door Hauck Heat Treatment Eindhoven ontwikkeld procedé op het gebied van hoogtemperatuur vacuumsolderen. Dit is een geavanceerde vorm van solderen en wordt, zoals de naam al weergeeft, uitgevoerd op hoge temperaturen (>800ºC) in een beschermende atmosfeer (vacuümoven).

Andere soldeertechnieken zijn zachtsolderen (<450ºC) en hardsolderen (450-800ºC). Het voordeel van het vacuumsoldeerproces ten opzichte van hard- en/of zachtsolderen is dat er sterkere en hoogwaardigere verbindingen gerealiseerd worden zonder van vloeimiddelen gebruik te maken. Hierdoor ontstaan er geen ongewenste oppervlaktereacties en blijven de onderdelen schoon en blank tijdens het soldeerproces. Verder kunnen de onderdelen na het vacuumsoldeerproces, bijna alle hardingsprocessen, zoals bijvoorbeeld carboneren, nitreren, nitrocarboneren of vacuümharden, ondergaan. Het is zelfs mogelijk om harden en vacuumsolderen in één proces uit te voeren.

Met vacuumsolderen kunnen zeer hoogwaardige en hoog belastbare verbindingen gerealiseerd worden die in veel gevallen superieur zijn aan gelaste verbindingen. Ook kunnen zeer complexe geometrieën, die niet op andere wijze te construeren zijn, worden vervaardigd

Meer informatie?
Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen contact met u op.